lördag 28 februari 2009

Planterings bordet....Vår känslor....

I dag har det varit en häärlig dag solen lyste på en klarblå himmel. I dag har jag & min stora dotter varit i Karlstad och shoppat lite nya kläder! Sen var vi in en sväng på ikea och köpte lite små saker.Det blev en mysig dag med henne. I kväll blir det melodifestival& lite tacos... . Ha en bra Lördag kväll:)Helen

fredag 27 februari 2009

En em-dag på loppis..

ÄNTLIGEN..så kom man iväg på en loppis tur..&hittade två glas-ljusstakar en vit bruka salladsskål,och ett rosa set gräddsnipa/socker skål..Så nu springer jag runt med dessa fynd ,och unrdrar vad jag ska ha fynden någonstans?? Ja inte blir det klart idag..^^Sambon bara ruskar på huvudet-vad är problemet säger han!! Jag måste vara nöjd också:säger jag....Hoppas att den nya blogg kompisen fann plats för sina fina fynd! För den andra bloggerskan hittade en fin burk som jag tror att hon skulle lägga sina copcakes i!! Ha en bra fredag kväll!!För här ska bakas pizza..
"Lyckliga stunder kan innehålla ett uns av fara"

torsdag 26 februari 2009

En mysig fika på stan...

En mysig dag på Konditoriet med min lilla dotter& en vännina Lotta.. Sen gick vi till bokia på en berömda bokrean..Men dom böckerna vi ville ha fanns inte..Så då blev vi lite puttt,och gick hem istället!Solen lyser så fint in i huset egentligen skulle jag ta lite bilder ute när det är så fint sken ...Men istället så får jag gå och ta reda på tvätten ..kul,kul.
Sen är det bara att försöka komma iväg och träna lite... Skööönt efteråt som tur är..

Från hjärtat"Ibland måste man stanna upp, för att minnas vart man är på väg"

onsdag 25 februari 2009

Stövlar/Kängor"Lånad bild av tidningen Vackre Hjelm"
I detta blöta Sverige skulle JAG behöva ha ett par riktiga gummi stövlar från Ilse j Jacobsen! Sådana stövlar skulle man bli mycket,mycket glaaad att få. Vi får se om det är någon som ser min ÖNSKAN......
Jag blev väääldigt nöjd iggår när jag var in på sko-affärren, och fick se dessa kängor som jag sneglat på ett tag men jag tyckte att dom var lite dyra! Så jag blev jäääte glad att det var en röd pris-lapp under.
"En frisk människa har många önskningar,medans en sjuk har bara en."måndag 23 februari 2009

köket husets hjärta.....

Griffel tavlan ett måste i dessa tider med allt vi ska komma ihåg.. Glas burkar får man aldrig för mycket av!!
Gillar rött&vitt.. undra om jag Måla Soffan vit?
Vad tycker ni?
lördag 21 februari 2009

Lampfrossa....

Lamporna i våran trapp..Dom köpte vi för tio-års sedan lika nööööjd som då.
Den här fotogelampan ropade jag in för 250kronor.. Den tänder vi när det blir lite rått" inne".Och på sommaren tänder vi den på våran verandan.....Gud vad jag längtar till sommaren när vi tillbringar stor tid på verandan....Vi äter...vi läser ...vi fikar..vi umgås...där.Vad hääärligt!!

Den här lampan visste vi inte riktigt om vi skulle sätta upp igen..Den hade blivit mycket rostig&ful på själva stången... Men som tur är så har man blivit inspirerad av andra bloggare,
hur man kan lösa detta med att sy en sk:tarm av vitt tyg..Vips en ny/gammal lampa super nööööjd... Tack för det Annette/lantlif..

"Det är viktigare hur vi lever,än hur länge vi lever"

fredag 20 februari 2009

Prinsessans rum

Våran dotter ville ha rosa i sitt rum..Hon fick bestämma själv vilka tapeter hon ville ha.. Men sen vill hon också ha rosa skrivbord&rosa,rosa......
Golvet målade vi vitt... Byggde in en garderob som inte är riktigt klar än.. (Bild kommer senare.)

onsdag 18 februari 2009

Bilder ifrån tidningen Vakre Hjelm&interiör

Duknings förslag med trevligt porslin..
Fina bilder ifrån en mysig tidning"Vakre Hjelm&interiör. Det är lite lagomt "slitet" med hemtrevliga hem både ute/inne.. Tips: köp tidningen!

tisdag 17 februari 2009

Renovering av sovrum..

Loppis fynd..Äntligen hittade jag den pigtittare som jag letat efter.Jag prutade med loppis gubben 200pix blev det.Spegel..spegel på byrån där säg mig vem som vackrast är...
Renovering utav vårat sovrum..Våran äldsta tjej har haft det här rummet förut, det känns som det var igår som vi tapetserade den fina hästbården året var1998. Nu är våran tjej 13 år& vill ha allt i svart,rött & vitt i sitt rum..-INTE BARA VITT&VITT säger hon till mig!!

söndag 15 februari 2009

Promenad på Mariebergsviken
Söndagspromenad i det vackra snöiga vinter landskap här i Värmland......
Man får inte nog med att vara ute sådana här dagar..Då får man bortse från skitiga fönster rutor, tills slut måste man dock gå in och göra lite mat..


lördag 14 februari 2009

Alla-hjärtans dag


ALLA HJÄRTAN...Vilken fin dag det har varit idag!Vi har varit ute hela dagen &åkt pulka .Barnen är alldeles röda på kinderna.... Dom ser ut som Carl Larsson barn... I kväll blir det melodifestival med lite gott tilltugg!! kanske lite vin&räkor..?
"Det tar tid att vinna en vän, som du kan förlora på en timme."

onsdag 11 februari 2009

Blommor

Nu har krokusarna börjat att slagit ut...Vad härligt med lite blommor som "blommar"annars är det "skralt" på den fronten...Det är rätt tomt i fönsterna hos oss.Har ni några tips på tåliga blommor/krukväxter?Vad sköönt att det närmar sig helgen igen,vi ska fortsätta i vårat sovrum och sätta upp råspont på väggen bakom våran säng och sen blir det någon ljus tapet kanske en romantisk sådan..Så kanske romantiken börja att blomma igen "fniss" "Allt har sin tid"

tisdag 10 februari 2009


Dagarna går med en väldig fart..Det är bäst att stanna till & njuta ett slag innan vi sitter på hemmet& ångrar att vi aldrig stannade upp.. Därför ska jag gå och ta mig en lugn & harmonisk promenad...med min kärlek.. citat: "Bästa sättet att spara tid är att använda den."

måndag 9 februari 2009

Efter gymmet !!


Sitter nu efter ett tufft pass på gymmet och tar mig en behövlig fika & läser "Drömhem&Trädgård".Lill "Fia" håller på att bli frisk igen sköönt!!!!
Men sambon går runt och pustar!!!! Vi hoppas på en ytterligare fin dag i morgon.

"Egenligen krävs så lite för att skapa ett lyckligt liv"

söndag 8 februari 2009

Söndagspromenad

En riktig härlig lång promenad med mycket vita inslag .Det blev lite fina bilder på vägen. Tänk om man ändå kunde måla...


fredag 6 februari 2009

VardagsrummetDet här är min premiär som bloggare! Tänk att äntligen lite vitt på backen.
Men tyvärr kan inte min minsta dotter & sambo vara ute i backen som vi har bakom huset p.g.r av influensa..